Zablokowane konto - 2 tydzień i brak konkretnej odpowiedzi

Countries

Read only
Australia
Belgium
Brazil
Canada
Egypt
France
Germany
India
Italy
Japan
Mexico
Netherlands
Poland
Saudi Arabia
Singapore
Spain
Sweden
Turkey
United Arab Emirates
United Kingdom
United States
Poland
imgSign in
Country changed
user profile
Seller_SyRLV5HQXqgRM

Zablokowane konto - 2 tydzień i brak konkretnej odpowiedzi

Dzień dobry.

Moje konto zostało zablokowane

Powód to niekompletne dokumenty.

Z mojej perspektywy te dokumenty powinny być wymagane w trakcie rejestracji w seller’s central a nie po założeniu konta i video rozmowie.

Niestety nie jestem w stanie wysłać Państwu jednego z tych dokumentów - “Faktura z ostatnich 90 dni za gaz, energię elektryczną, wodę, telefon komórkowy, telefon stacjonarny lub usługi internetowe z widocznym imieniem i nazwiskiem oraz adresem” - ponieważ dane podane przezemnie w seller’s central (również dane rejestracji biznesu) to adres moich rodziców. To na ich dane kierowane są wszystkie rachunki.

Chcę uzyskać konkretną odpowiedź.

Czy jest szansa aktywować moje konto w takim przypadku?

Jeśli tak - proszę o odpowiedź i pomoc jak to zrobić.

Jeśli nie - proszę o odpowiedź jak zamknąć konto i jak uzyskać zwrot środków za plan profesjonalny.

Totalnie nie rozumiem co tu się dzieje i dlaczego nie są Państwo w stanie mi pomóc z tym problemem.

Tak nawiasem. Nie spodziewałem się aż taki brak zaangażowania i lekceważące podejście do mojej sprawy.

Pozdrawiam,

24 views
1 reply
Tags:Address, Registration
00
Reply
1 reply
user profile
Nina_Amazon

Witaj @JkLong,

Jestem Nina z Amazon, tutaj, aby ci pomóc.

Zgodnie ze zrzutem ekranu, który przesłałeś nam pod swoim postem, wydaje się, że zespół Amazon nie był w stanie zweryfikować dostarczonych przez Ciebie dokumentów, ponieważ nazwa firmy na dokumentach nie pasuje do danych wprowadzonych w Seller Central.

Zgodnie z odpowiednimi zasadami Amazon, które również zostały udostępnione Tobie za pośrednictwem linku do strony pomocy pod tym samym powiadomieniem, które otrzymałeś, ten proces musi zostać podjęty.

Aby uniknąć problemów z niedopasowaniem nazw, przejrzyj i upewnij się, że wszystkie są zgodne z informacjami podanymi w przesłanym dokumencie niż informacje wprowadzone w Centrum Sprzedawcy.

Sprzedawcy mogą zamknąć swoje konto sprzedaży na Amazon. Aby móc to zrobić, Twoje konto sprzedaży nie może mieć żadnej dezaktywacji, co oznacza, że w tym przypadku nie możesz zamknąć swojego konta sprzedającego, chyba że zostanie ono odblokowane.

Jeśli nie możesz przesłać wymaganych informacji, masz 90 dni od otrzymania zawiadomienia na złożenie ważnego odwołania lub anulowanie jego złożenia. Po tym czasie możesz wysłać prośbę o wypłatę środków na adres disbursement-appeals@amazon.pl. Amazon przeprowadzi niezależne kontrole, aby ocenić Twoje konto. Aby uzyskać więcej informacji, zapoznaj się z „Polityką przechowywania funduszy”:
https://sellercentral.amazon.pl/gp/help/9RA9LYBJ3QP27M6

Jeśli potrzebujesz dalszej pomocy, możesz pisać tutaj, abyśmy my lub którykolwiek ze sprzedawców na forum mógł Ci pomóc.

Pozdrawiam,

Nina

00
Follow this discussion to be notified of new activity