Problem z kartą płatniczą - Credit Card Invalid

Countries

Read only
Australia
Belgium
Brazil
Canada
Egypt
France
Germany
India
Italy
Japan
Mexico
Netherlands
Poland
Saudi Arabia
Singapore
Spain
Sweden
Turkey
United Arab Emirates
United Kingdom
United States
Poland
imgSign in
Country changed
user profile
Seller_1M5gbklVYLuiX

Problem z kartą płatniczą - Credit Card Invalid

Amazon nie weryfikuje poprawnie karty płatniczej podłączonej do konta. Tymczasem płatność przechodzi, co widać w systemie bankowym (Bank Pekao S.A.). Mam nawet potwierdzenie przelewu.

Czy ktoś miał podobny problem? Jak sobie poradziliście?

13 views
4 replies
Tags:Bank account, Payments, Verification
00
Reply
4 replies
user profile
Seller_Z55BgheLRnVFw

Nie miałem styczności z takim problemem, ale naczytałem się wiele postów na forum brytyjskim :slight_smile:

Na pewno w pierwszej kolejności sprawdź czy wszystkie dane są 1:1 zgodne z Twoją kartą - jeśli na karcie jest pierwsze i drugie imię to tak samo musi to być zawarte w informacjach Amazon - niestety Amazon nawet podpięcie karty płatniczej traktuje bardzo bardzo poważnie i wszystko musi się zgadzać :slight_smile:

Biorąc pod uwagę, że napisałeś iż masz potwierdzenie przelewu to na koncie (do którego wydana jest karta) są jakieś środki. To karta debetowa czy kredytowa?

Polecam przeszukać forum UK - było wiele takich wątków, może tam znajdziesz więcej informacji na ten temat :slight_smile:

00
user profile
Seller_1M5gbklVYLuiX

Po licznych bojach z supprotem napisali, że nie uznają karty debetowej i że musi być kredytowa… co najmniej dziwne biorąc pod uwagę, że próbna płatność przechodziła.
Trudno… na razie się wstrzymamy z ofertą.

00
Follow this discussion to be notified of new activity