Alıcı-Satıcı Mesajlaşması seçenekleri değişiyor

Countries

Read only
Australia
Belgium
Brazil
Canada
Egypt
France
Germany
India
Italy
Japan
Mexico
Netherlands
Poland
Saudi Arabia
Singapore
Spain
Sweden
Turkey
United Arab Emirates
United Kingdom
United States
Turkey
imgSign in
Country changed
user profile
News_Amazon

Alıcı-Satıcı Mesajlaşması seçenekleri değişiyor

Alıcı iletişim tercihlerini daha iyi korumak için Alıcı-Satıcı Mesajlaşması seçeneklerimizi güncelledik.

Alıcı-Satıcı Mesajlaşması, siparişleri tamamlamak veya müşteri hizmetleri sorularına yanıt vermek için alıcılarla iletişime geçmenizi sağlar ancak bu araç, pazarlama ve promosyon amacıyla kullanılmamalıdır.

Mesajlaşmanın yalnızca önemli mesajlarda kullanıldığından emin olmak amacıyla, mesaj konu satırına "[Önemli]" ibaresini ekleme ve alıcının mesaj almama tercihini geçersiz kılma seçeneğini kaldırdık.

Alıcılarla, siparişleriyle ilgili önemli mesajlar göndererek iletişim kurmaya devam edebileceksiniz. İletişim siparişin tamamlanması için kritik önem taşıyorsa, alıcının mesaj almama tercihine bakılmaksızın mesajınız iletilir.

En iyi deneyim için; sipariş numaralarını otomatik olarak içeren, mesajları alıcının tercih ettiği dile çeviren ve gerekirse mesajları [Önemli] olarak işaretleyen mesaj şablonlarımızı kullanmanızı öneririz.

Daha fazla bilgi için Alıcı-Satıcı Mesajlarını kullanarak alıcıyla iletişime geçme sayfasına gidin.

Hangi tür alıcı mesajlarına izin verildiği hakkında daha fazla bilgi için İletişim talimatları sayfasına gidin.

12 views
1 reply
Tags:News and announcements
00
Reply
1 reply
user profile
Seller_ZAtpqq7anGeTG

2025'te Hâlâ Temel Satıcı Araçlarından Yoksunuz!

Amazon sürekli satıcılarını geliştirmekten, yeniliklerden söz ediyor ama ne yazık ki hâlâ çok basit bir ihtiyaca çözüm getirilmedi:

"Müşterilere mesaj yoluyla, tek tıkla mağaza geribildirim talebi gönderme özelliği."

2025 yılındayız. Hâlâ müşteriler mağaza linki istediğinde, birçok satıcı bu linkin nereden, nasıl yollanacağını bilmiyor.

Hâlâ birçok alıcı, mağaza geribildirimi yaptığını sanarak ürün sayfasına yorum bırakıyor.

Buradan Satıcı Paneli ekibine açık bir çağrı yapmak istiyorum:

• Sipariş ekranında yer alan “Yorum talep et” butonuna tıkladığında, karşısına çıkan

“Bunu yapmak istediğinden emin misin? Pişman olma sonra!” gibi caydırıcı ifadeler yüzünden birçok satıcı geri adım atıyor.

Bu ifadeler, iyi niyetli geribildirim toplama çabasını baltalıyor!

Ben bir Amazon satıcısı olarak:

✅ Müşteriye mesaj yoluyla yollanabilecek,

✅ İçeriğinde yıldız ikonları veya olumlu/olumsuz emojiler olan,

✅ “Pişman olma!” gibi caydırıcı uyarılardan arındırılmış,

✅ Otomatik mağaza linki içeren,

Kullanımı kolay hazır geribildirim mesaj şablonları talep ediyorum.

Bununla birlikte:

🔹 Satıcı panelinde, müşterilerin teslimat hareketlerini izleyebildiği gibi biz de siparişin her adımını takip edebilmeliyiz.

🔹 Sipariş ekranında yer alan siparişler, durumlarına göre renklerle kodlanabilir hale gelmeli.

Bu, iş süreçlerimizi daha pratik ve hızlı yönetmemizi sağlar.

Amazon’un, sadece müşterileri değil, satıcıları da önemseyen bir platform olduğunu daha fazla hissettirmesini bekliyoruz.

🔹 Eminim ki benim gibi birçok satıcının da bu ve buna benzer sorunları vardır.

Eğer siz de aynı fikirdeyseniz, lütfen bu mesajı okuduktan sonra siz de buradan talebinizi iletin.

Sesimiz ne kadar çok çıkarsa, değişim o kadar mümkün olur.

00
Follow this discussion to be notified of new activity